Heldags fiske

Välkommen tillbaka, både till mig själv och eventuellt andra som kanske tittar in här då och då. 

I onsdags hade jag en dag för bara mig själv, och vad bättre än att ägna den åt fiske. 
Satte klockan tidigt kl. 05.00 och drog igång kaffebryggarn och puttrade igång plattan med ärtsoppa, sen in och vaskade av nunan så gruset ur ögonen försvann, så, vaken...
Matsäcken var i övrigt packad och förberedd in i minsta detalj kvällen före, så det var bara att klä sig och fara iväg.
 
Runt 6-tiden, precis i första gryningsljuset så gled jag ut med båten på en spegelblank, rykande sjö. 
 
 
Tacklade upp 3 spön för flötestrolling, varav två på paravan och ett spö med en förtyngd 25cm's jigg. 
Båten skar ljudlöst genom vattenytan, samtidigt som ärtsoppan blev en mycket god frukost. 
Jag bestämde mig för att börja på sidan av sjön där solen först kom åt att värma upp och jag drar över stora stim med betesfisk med stora fina bågar i närheten. Plötsligt smäller det till i spöt med jiggen, men den fastnar inte. 

Mössan värmer gott den tidiga morgonen
 
 
 
Det dröjer fram till 10-tiden ungefär innan det händer något och återigen är det spöt med jiggen som bugar snabbt för att sedan vara lugnt. Jag vänder om och kör över samma plats igen, denna gång med en flötestrollad mört över samma plats, och då börjar det knarra gott på sjön kan jag lova. Ljudet av baitrunnern vrålar över vidderna och jag frikopplar och lyfter spöt ur hållaren. Spänner upp och gör ett mothugg - fast fisk.
Styrkan i andra änden är enorm och jag fightas en bra stund med vad jag tror är en monstergös.
Den går bara och stöter och trycker, men jag tar ingen lina. Tillslut närmar den sig ändå båten och jag ser att det är en gädda i 7-8 kilos-klassen. Den gör ett härligt huvudskak och skär av FC-tafsen innan jag hinner ta upp henne för ett snabbt foto.

Jag vänder återigen tillbaka pga de yviga stimmen som står på platsen, och det smäller igen. En kortare fight denna gången, men gäddorna är stridbara i det fortfarande hyfsat varma vattnet. Upp kommer en något mindre fisk, men kul att det hugger. 
 
 
Efter detta tar jag lunch och en tupplur och lägger om taktiken till att att fånga nån gös på eftermiddagen. 
Hittar dåligt med ekon i frivattnen och koncentrerar mig istället på de få ställen jag hittar, med gössamlingar på botten. Jag får två mindre gösar som får hänga med hem till kniven, men inget att dokumentera fotomässigt.

Förhoppningsvis blir det lite fler turer att skriva om framåt, eftersom tiden börjar återvända där det faktiskt ges utrymme till fiske igen :)
 

Kommentarer
Postat av: Christian

Yay! The MAN is back!
Vi får ta en tur till gös-sjön snart tycker jag, innan det blir för kallt :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback