Så kom den då

I söndags var jag uppe i ottan tillsammans med kollegan Andreas. Vi fick en riktigt bra plats att kasta från och vi käkade en god frukost till ljudet av Vätterns vattenkaskader mot klipporna. Fortfarande 8-9 m/s, sydvästliga vindar, vilket gjorde att vågorna i stort sett kommer rakt emot klipporna på östsidan. Dessa sköljer ibland över ordentligt så det är gott att ha ordentligt tåliga kläder och framförallt luva, så man kan vända sig om i tid.
Dagen till ära hade jag även med mig lite löjor som jag tänkte meta med vid sidan av, för att ha nåt att kika på under alla kast med dobb och fluga, eller under kaffepauserna.


Mete inställt på ca: 2 meters djup
Det är ganska tröstlöst emellanåt när det blåser ordentligt, vågorna gör det svårt att se om det är lax i området och jagar. Vi såg ingen spigg, inte i vattnet och det var ingen som hängde med upp på klipporna i de kraftiga vågorna heller.

Andreas med håven redo
 
Vi byter taktik om vartannat och testar skeddrag och byter mönster på flugorna till dobben. Tillslut hugger det ordentligt på min spiggimitation och detta är hugget jag väntat på så länge. Andreas kommer och hjälper mig att håva min första godkända lax, som med nöd och näppe klarar 60 cm. Jag är själaglad!

Min första godkända lax, 2,4 kg och 60,2 cm
 
 
En hyfsat stor blå spiggimitation
 

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Underbart, grattis Mange!

2016-02-24 @ 15:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback