Nytt PB - Som jag har kämpat för dessa kilon

Återigen var det dags att testa lakens förehavanden, fortfarande relativt tidigt på säsongen, men det känns ändå så mycket bättre att fiska laken nu, innan det blir alltför kallt med risk för förfrysningsskador på både fisk och egna lemmar.
 
Vi fixade oss lite betesfisk på vägen, dock lite väl smått för min smak. Laken skall ha på gränsen till gös-stor mört eller löja till middag. Men det dröjde ändå inte alltför länge innan Tintin hojtade till ett 20-tal meter bort från mig.
En lake på ca: kilot hade klippt den lilla 5 cm's mörten som Tintin hade på kroken.
 

Hyfsad start på fisket
 
 
Tiden går och det börjar regna och aktiviteten avtar. Efter ca 1 timma, när jag slumrar lite gott i min stol hojtar Tintin till igen -YES, fiiiisk!!!
Jag lufsar bort med kamera och håv och denna gången är det en klart bättre storlek. Årets största för att vara korrekt. Laken är tung och gör några korta rusningar innan den glider in över håven.
Den mäter 70 cm och väger 3550g - Grattis Tintin!

 

Tjockis på bara 70 cm och 3550g
 
 
Riktigt mörk och fin täckning
 
 
Det är mulet och regnigt och Tintin är alltså den enda som haft napp idag. Jag har små lysande pärlor på mitt tackel och börjar fundera. Tidigare år har det varit hett att köra lite "tingeltangel" när det är klart väder, men strippat när det är lågtryck och mulet. Jag vevar snabbt upp och byter tafsar till rena tackel med enbart en krok, stl 6.
Istället för att köra de små levande betesfiskarna så tar jag fram en död mört i 12 cm-storlek och klipper upp lite i magen på den för att sprida lite mer doft i vattnet.

Då börjar det plötsligt hända lite på mitt spö också, små pill som aldrig riktigt blir något mer, men en indikation på att jag är på rätt väg. Efter ytterligare någon timma har jag ett klart hugg på spöt och plockar upp det och sätter ett mothugg, men den går loss. Jag vevar upp och ser att kroken är väck. På med ny krok, ny mört och nytt utkast på samma ställe. Det tar 2 minuter, sen är den där igen och denna gången sitter mothugget!
Jag känner direkt att jag har ett nytt PB på kroken, som jag har väntat på det här...

4 år där jag missat, tappat eller på annat vis blivit omkörd av mina fiskekompisar som alla har tagit lake på över 3 kg. Jag hade liksom fastnat på smått ironiska 1990g, men nu var det bättre.
Efter en bra kamp kan Tintin håva min lake och jag är totalt tokglad i mörkret.
Den mäter strax under 75 cm och väger 2980g - så jävla gött! (Även om just den där retliga "nästan 3kg-vikten" skrämmer mig lite och får mig att skrockfullt hoppas att det inte blir likadant med nästa kilosgräns...)
 
 
 
Anaconda
 
 

Lång, men lite smal
 
 
Movember - Mustachkampen
 
 
Snyggingen fick snart friheten åter
 

Ärevarv!!!!

Kommentarer
Postat av: Christian "tintin" Johansson

Stort grattis Magnus!
Och tack för en som vanligt jättetrevlig Lake-kväll

Postat av: Gustav Berg

Stort grattis

2012-11-09 @ 12:35:54
Postat av: Herr D

Plötsligt så händer det!!!!
Grattis till ett finfint muskepaket :-)

2012-11-09 @ 18:08:47
URL: http://www.b3fiske.blogspot.com
Postat av: Magnus

Tack sa i ha pöjkar för era gratulationer!

2012-11-09 @ 20:04:35
Postat av: Johnny Balle

Grattissom satan! Ingen kan säga att du inte förtjänat den ! Funderar på när jag ska bättra på mitt lake-pb på ca 300 g.

2012-11-09 @ 21:49:54
Postat av: Fondan

Gott Mange, den var du verkligen värd efter allt slit! Bara en tidsfråga innan 3995g sitter...

2012-11-09 @ 23:23:00
URL: http://www.xn--landsjn-f1a.se
Postat av: Tobbe

Ja det är bara att hålla med firarkören och lyfta på hatten. Varje fisksort har sin magiska gräns som är jäkligt svår att nå. För egen del är det havsöring i Emån på 90+ cm, jag ligger fn. på 89cm. retligt nära. Tror dock inte att 3-kilosgränsen på lake ligger så långt borta.

GRATTIS!

2012-11-12 @ 13:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback