Så kom den då

I söndags var jag uppe i ottan tillsammans med kollegan Andreas. Vi fick en riktigt bra plats att kasta från och vi käkade en god frukost till ljudet av Vätterns vattenkaskader mot klipporna. Fortfarande 8-9 m/s, sydvästliga vindar, vilket gjorde att vågorna i stort sett kommer rakt emot klipporna på östsidan. Dessa sköljer ibland över ordentligt så det är gott att ha ordentligt tåliga kläder och framförallt luva, så man kan vända sig om i tid.
Dagen till ära hade jag även med mig lite löjor som jag tänkte meta med vid sidan av, för att ha nåt att kika på under alla kast med dobb och fluga, eller under kaffepauserna.


Mete inställt på ca: 2 meters djup
Det är ganska tröstlöst emellanåt när det blåser ordentligt, vågorna gör det svårt att se om det är lax i området och jagar. Vi såg ingen spigg, inte i vattnet och det var ingen som hängde med upp på klipporna i de kraftiga vågorna heller.

Andreas med håven redo
 
Vi byter taktik om vartannat och testar skeddrag och byter mönster på flugorna till dobben. Tillslut hugger det ordentligt på min spiggimitation och detta är hugget jag väntat på så länge. Andreas kommer och hjälper mig att håva min första godkända lax, som med nöd och näppe klarar 60 cm. Jag är själaglad!

Min första godkända lax, 2,4 kg och 60,2 cm
 
 
En hyfsat stor blå spiggimitation
 

Ett par turer

Det har blivit ett par turer nu, samtliga utan lax för min del. 
Senast bar det av i helgen, när det var utfärdat stormvarning med västliga vindar. 
Eftersom stormvarningarna som varit det här året aldrig drabbat oss på något vis, utan bedarrat kort efter att de dragit in över Sveriges kust, så tyckte vi att det var vettigt att ge det en chans.
 
Med facit i hand kunde vi lika gärna stannat hemma då vindarna uppmätte 22 m/s i realtid, uppe vid Hästholmen.
Tänkte summera med lite bilder vad som hänt hittills i laxfisket 2015.
 
 

Hängde med farsan ut, slutade i en röding som fick gå tillbaka
 
Peter drar ett kast i stormbyarna
 
För att i nästa sekund värja sig från rejäl dusch
 
Snart skall den nog sitta
 
 
 


.