Gamla goda vatten

Idag var jag medbjuden på fiskafänge av far min, i och för sig till barndomsvatten, ett put&take-vatten för enbart flugfiske. Sjön håller både öring och regnbåge, men jag gav idag eventuella storgäddor i sjön en chans.
Jag har fiskat lite efter det där fåtalet av riktigt grova gäddor i sjön tidigare, men bara fått smått. 

Idag körde jag bottenmete med stor mört, dels för att freda betet från galna regnbågar och för att slippa den stora mängd av 2-3 hg gäddor som sjön håller. Som sagt, det är endast flugfiske som gäller i sjön, men idag fick jag ett undantagstillstånd.

På väg ut till sjön så började det regna och fortsatte så hela dagen vilket inte kändes så hett...
 
 
På väg genom skogen
 
 
Utlagt där nateranden möter öppet vatten
 
 
Det hann väl gå cirka halvtimmen innan larmet avslöjade ett hugg och jag såg hur 1-2 meter lina drogs iväg, men det var också allt. Gäddan kände förmodligen krokar och motstånd och spottade ut mörten snabbt.
Jag får förhandla lite med far om ytterligare något försök på regnbågs-gödd gädda i sjön. Kanske ett ismete i vinter.

Tack för en trevlig tur i regn och rusk!
Mycket trevligt också att träffa farsans alla fiskekompisar som samlats för att fira Örjan aka Rolle the Riffler, "Blyge Örjan" and so forth and so on...
 
 
 
 

It's been too long

Nu har det verkligen gått alldeles för lång tid sedan det hände något på fiskefronten. 
Såhär lång frånvaro från fisket har jag inte haft sedan 2006 tror jag. Dags för ändring kanske...
Den ändringen började idag på lunchen....

Jag tittade på lite bilder, mindes plötsligt tillbaka på magiska nätter i mörkaste vintertid och utan att jag hann förstå innebörden av vad jag gett mig in på hade lake-jävulen slagit till med oanad kraft, återigen. Den är obarmhärtig på så vis. 
Man går ju och gnäller en del i januari och längtar efter andra arter, mindre is, soligt vårfiske, varmare vindar, ljus i allmänhet, men nu är alltså myntet vänt till klave med anagrammet V-LAKE. Bara det får mig att frossa och studsa lite i kontorsstolen, det måste betyda något!!! Denna säsongen ska det ske!

Hur jag varje gång jag stannar bilen och nästintill flyger ut för att kolla - Är det fiskbart! Mitt mest speciella ställe när det kommer till fiske, denna underbara natur, tystheten och det totala mörkret som slår emot en när man slår av helljusen och motorn tystnar...
Min varma andedräkt gör det svårt att se när jag försiktigt trär på bete på kroken och lägger ut ett bottenmete.
Det känns så rätt, något nytt och något gammalt testas, kaffetermosen ryker när jag häller upp en kopp - Det spänner till i spötoppen, puls på 190, kylan försvinner, allt är tyst.... Pling, pling, bjällran på spötoppen indikerar fisk och jag sätter mothugget och hoppas....

Snart är tiden inne - Laketiden
 
 Jag kan knappt bärga mig, jag vill ut nu!