Nu jävlar!! Imorn smäller det!


Rensning Rocksjödammen

Jo, då var det herr miljöbuffel här igen då.

I våras 2010 blev det känt att Naturreservat Rocksjön planerades och det fann man att läsa i tidningen med fina kartor över områdena som skulle ingå.
Jag hajade till när jag såg att man helt sonika skalat bort Atteviksdammen eftersom den planerades upplåtas till Atteviks via köpeskilling motsvarande spottstyver.
- Vi ska fylla igen pölen och bygga ytterligare parkeringsplatser, gastade en stelt leende, något korpulent herre tillhörande övre hierarkin på Atteviks, med dammen i bakgrunden på ett dassigt foto i JP.

Jag tog då kontakt med Dag Fredriksson på miljöstyrelsen, som lämpligt nog stod som ansvarig för projekt Rocksjön.
Han tackade för information likt den att dammen utgjorde en av sjöns största lekplats för en radda arter, tillika barnkammare för mindre vitfisk. Innan kanotklubben skrotade passagen ut till Rocksjön vill säga. Nu vet vi alla hur det är med pölen. Stängt i passagen ut till Rocksjön under ca 10 år vilket lett till att groteska fiskar numera huserar den tätsnåriga träskpölen.
Enda chansen att "rädda" pölen från att föralltid bli demolerad var att jag anmälde mig själv och påstod mig ha stort engagemang och stöd i frågan även från andra lokala specimenklubbar som är villiga att hjälpa till med rensning av pölen och passagen ut till Rocksjön.

Detta, mina slempellar, har nu blivit verklighet och vecka 5, Onsdag den 2/2, skall en preliminär plan skrida till verket på plats vid dammen, eftersom tanken är att en rensning skall ske tidigt i vår.

Nu vet ju jag att en skara av er "halvmän" är emot all form av kroppsarbete och avlider bara vid tanken på fysisk aktivitet, men ni andra - har ni lust att anmäla ert intresse till en sådan rensning? Vi behöver vara en 5-10 gubbar för att jag ska behålla trovärdighet i frågan gentemot kommunen.

Anmäl ert intresse i mail till mig (
mange.isaksson@gmail.com) , men var aktsam - Den är bindande och ni skall föralltid brinna i Atteviks helvetesugnar om ni inte ställer upp när det är GO-TIME!Övrigt på fiskefronten är att jag tänker ta mig en sånhär, modell stor, i dagarna på dagarna man minns...


Vi som orkar fiska

Så var det söndag och fiske på schemat igen. 

Det som från början lutade åt en ordentlig sammankomst på en av citys bortglömda pärlor, blev till en 3-manna-tur pga att Nya Gäddhängs klena och jävligt bekväma skara med snubbar valde att inte använda muskler och handborra sina hål i jakt på gurka. 
Helst av allt skulle de nog vilja sitta i en solstol och vissla lite svagt, för att inte sträcka tungan, medans gäddorna hoppar upp i knät på dom :)

Nåja, Nya GH's tre vikingar däremot, Marcus, Peter och jag, valde den hårda och klart mycket mer manliga vägen till gäddfångst. Vi delar alla idén om att man skall förtjäna sin fisk, vilket vi alltså gjorde.

Turken (Marcus) pinnade iväg som en vårkåt igelkott och rent ut sagt perforerade norra delen av sjön i jakt på abborre.
Efter ett par timmar var han tillbaka med 4 jävligt fina borrar.

Jag och Peter lade upp en plan, utförde och färdigställde densamma med 6 spön i plurret. 
Vid 11.00 var det gäddtime och jag rusade alert fram med tokigt grym kroppshållning och ett flås likt Elofssons under sina glansdagar. Mörten var liten, linan knarrade iväg och jag gjorde ett mothugg. 

En kort fight senare sitter jag och poserar med denna vackra klarvattensgädda.
Under dagen så kommer det ett par huggperioder, men gösen är otroligt försiktig och släpper våra beten vid första kontakt med en för hårt spänd vippa. 
Helt klart blir det några pass till på denna sjö, då det var ett grymt fiske, trots att det bara kom upp en gädda. 


     
Turken och Peter 
 


Ismete på söndag

 
Mochill Tjavosar!

På söndag "tänkte" ja och Pung-bängalon nascha ut på (lite otippat) Rocksjön i jakt på lite klarvattensgädda/gös/abborre/bonuslake eller pimpelsutare & karp.
Vi drar ut på förmiddag runt 10-snåret med termosar laddade med svart, rykande het musta och ett sjujäkla humör!

...Är det någon som tycker att vi är helt beddo när vi siktar in oss på denna sjö, så säg för fan till oss på skarpen... Vi kanske lyssnar, men sannolikt inte?

Kom förbi för fiskehäng eller helt sonika för att retas för all utebliven fiskKaratemothugg på stråken nån gång för längesen