Vår

Äntligen är den här, våren.
Isfritt, fågelkvitter och värmande solstrålar.

Jag och Tintin har gjort två premiärturer efter blandade fiskar.
Vi började med ett försök till sarv/mört-pass i Huskvarna för ca en vecka sedan nu.
Ett par feta mörtar var resultatet av den turen. Vi hade samtidigt ute ett bottenmete var efter gädda, men det var fortfarande något kallt i vattnet. Ingen lek alls dittills.

Igår söndag, satte vi klockan på tidigt, tidigt och var uppe med soluppgången vid en sjö där isen precis släppt.
Två trötta fiskare vaknade upp med hjälp av kaffe, grillkorv och en varsin öl, även om vi slumrade till lite då och då i våra stolar emellan varven.
 
 
Ett flötmete efter gädda ligger utplacerat
 
 
Grillen startades tidigt i soluppgången
 
Resultatet var noll efter ett antal timmar, så vi beslöt oss för förflyttning till en citysjö som legat fri från is lite längre.
Inte heller här var fisken på hugget, men det var riktigt gött att få komma ut och lufta 12-fotarna litegranna.
Till nästa helg hoppas vi på begynnande gäddlek så man kan ha chans på lite tjockisar.
 
Over and tr(out)
 

Kommentarer
Postat av: johnny balle

Gött att ni kommit igång med fisket! Men menar du verkligen att du kör med spön på tolv tum? Låter lite kort tycker jag, om det nu inte gäller pimpelspön ;-)

2013-04-22 @ 19:12:16
Postat av: Magnus

Det känns i varje fall bra att det finns fölk som läser allt ;) Mina spön är ju korta om man jämför med mitt köttspö. Tolv fot ska det ju va såklart...

2013-04-22 @ 19:26:21
Postat av: Christian "tintin" Johansson

Ditt gäddspö går ju dänga iväg en citybuss med!
Tack för fisketuren, får bli ett predatorpass nästa tur.

Postat av: johnny balle

Ni som lagt ett gäng timmar i sjön i fråga - vad tror ni om att köra abborrfiske från båt där i sommar? Typ dropshot eller lite vanligt jiggfiske? Har fått för mig att det ska finnas rätt mycket storborre där, och dom kan ju va svåra att komma i kontakt med från land iom att det är så långgrunt...

2013-04-23 @ 08:45:59
Postat av: Magnus

Jag intalar mig precis som du att beståndet inte enbart kan bestå av 300-700g abborrar, men å andra sidan har jag ingen aning om det finns något större djup i sjön. Det verkar ju också vara grymt svårt för års-/fjolårsmört att överleva vissa säsonger, vilket borde ge mindre mat till abborren. Vi har märkt att säsonger med lång istid på sjön, påverkat det storleksmässigt mindre mörtbeståndet negativt.
Vi har aldrig fått abborre över kilot i sjön, vilket är konstigt, speciellt de säsonger som fjolårsmörten har klarat sig hyfsat, och är lagom stor för abborren att äta.
Kul fiske är det dock, oavsett kiloskapacitet eller ej.
Abborren som är lite större i sjön är dessutom inplanterad från Vättern.
Jag tror det krävs lite risvasar på sina ställen för att få mörten att klara sig lite bättre och det kan därmed få abborren att växa till sig ytterligare?

2013-04-23 @ 09:00:44
Postat av: johnny balle

Risvasar är nog ingen dum idé som du säger. Men här du fiskat från båt nån gång? Då kan man ju komma åt de djuphålor som eventuellt finns i sjön. Minns att jag sett ett par år gammalt provfiskeprotokoll som visade att det var hög medelvikt på borren i sjön, samt att de fått ett par rejäla 1,5+ klumpar i näten...

2013-04-23 @ 11:23:55
Postat av: Magnus

Nä, jag har aldrig fiskat från båt. Spännande det där med provfiskeresultatet. Kanske finns det möjlighet att komma närmare chans på dom med båt...

2013-04-23 @ 18:12:05
Postat av: Mattias

Togs några på strax över kilot där i somras så dom finns där.

2013-04-23 @ 22:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback