Vertical STICK

Jomenvisst...

Jag och Christian har återigen beträtt de vattenfyllda massorna, beklädda i overall, iförda båt, framförd av motor, driven av el...

Det var faktiskt premiär med Tintins båt förra helgen och vi hade med oss allt som kunde tänkas behövas för att stilla all form av fiskesug på en gång.

Vi började med lite hederlig flötestrolling med 4 spön, två på paravan och två utan...
Tron på att höra baitrunnervrål var stor men efter 4-5 vändor i sjön utan tillstymmelse till huggsexa så bytte vi taktik och bytte till jiggning och senare även vertikaljiggning. 
Vi drev runt planlöst kan man säga och snubblade på en riktigt häftig plats med en sprickbildning och stenbotten som avslöjade fisk efter fisk på lodet. Dropbox


I med vectra-skallar betade med död löja och en trekrok i röva. Detta gav omgående känning och efter något missat nafs på mitt spö, så lyckas jag äntligen kroka dagens och säsongens första båtsnipa på 2,5 stabila pannor.


  
Småfet gäddkvinna


Tintin och jag missade ytterligare några fiskar, varav två var på väg in i håven innan vi gav upp för dagen och packade ihop. Mest minnesvärt med turen är ändå Christians självsäkra val av kläder dagen till ära.... =)


Torsdag 2012-03-29  

Vi bestämde snabbt att vi borde satsa enbart på vertikalfiske när fisken ändå stod så djupt och fick till en fiske-opening några dagar senare. Bort till sprickan och hårdbotten.
Markant skillnad från i söndags - Stormbyar vilket gjorde det förbannat svårt att parera vinden med båten.
Hursomhelst knep vi ett par fiskar och hade även ett par fiskar som inte ville följa med upp till håven. Alla gäddor vi tog var igelprydda vilket visar på att det fortfarande är lite väl kallt i vattnet för lektid. 

Om man inte kommer ut lika ofta som förr så tackar man för det och hoppas på en långsam uppvärmning så man har chans till ett par försök på förleksgäddor denna säsong. 

BTW - Om någon fångar en gädda med en lipgrip i käften så är det Tintins fel och min lipgrip... En av dagens sniporLiten men naggande godTintin med fisk på krokenFin förkvällsgäddaTurens sista


På't igen!

 

Feeder FTW

Idag har jag och Tintin dängt feederkorg över liten å...

Klockan 8 var vi på plats för årets första fiske på öppet vatten. Efter de senaste dagarnas vändning i väder så förväntade vi oss inte sol och varma temperaturer. Vi fick stadigt regn och mulna skyar i ett par timmar på fömiddagen. När det sedan klarnade upp och höjde sig något kom också dagens första napp. Nice!

Jag kunde sätta in ett mothugg och drilla in första mörten. Den vägde in på strax över 300 gram.

Förhoppningarna under dagen låg på antingen en riktigt fin mört eller björkna. För min del...
Tintin "The Infidel" fiskar ju gärna efter braxen, han säger att de är fina och luktar gott ;)
Vi lyckades båda två tillslut att kamma hem ett resultat på lite över 1 fisk per timma, vilket ju ändå får räknas som relativt bra i det kalla vattnet.

Det är för himla gött att det finns öppna vatten att ägna sig åt igen...Första nappet sitter fintDet är nåt vackert med mäsk-resterDagens tredje mörtTintin drog ändå den största och äckligaste firren2520g fördelat på 56 cm


Fy fan va gött att det börjar bli vår så man kan fiska som vanligt fölk igen...


 Sista passet på is 2012?

Lördagen bjöd på fantastiskt väder, med strålande sol och under förmiddagen var det inte många vårkänslor som inte hann vakna.
-Första solbrännan, fågelkvitter, ett par hugg, extremt knakande is och i stort sett vindstilla med 6-7 varma grader.
Jag och Christian njöt av varje sekund och planerade inför förhoppningen av en snar islossning, med första fiskepassen 2012 på öppet vatten.

Idag söndag vaknade vi dock till frostiga fönster och temp-givaren visade att natten bistått med -10.
Det blir kanske ett ismete till innan vi kan börja rigga feeders och köpa mäsk med andra ord...
Jag får dessutom en chans att använda mina nya vippor mer än en gång. (Läs längre ner om hur jag gjort dessa, om du är sugen på att göra egna och fastnar för idén.)

Som föräldraledig till en liten dotter på snart 17 månader blir det inte fiske i den omfattning som jag tidigare varit bortskämd med, naturligtvis. Jag kan dock påstå att de här helgturerna, även om det bara blir för ett par timmar någon halvdag varje helg, laddar mina batterier. Det gör att jag orkar med en ny vecka med ett charmigt litet energiknippe. Som tur är har jag en fantastisk fru som har förståelse för mitt intresse, eller mitt kall, hur man nu vill ha det med den beskrivningen. Det finns ju de som kväver varandra... Ge varandra tid att göra nåt riktigt kul - det är inte hoolabaloo 24/7 att ta hand om ett barn, men det innebär inte att båda måste drabbas, hela tiden...
 
Jag blandar lite med bilder nedan, Tintin som gått och blivit mästerfotograf har tagit alldeles för fina bilder för att inte ha med i detta inlägg.
Vi anlände till sjön vid 07.00 på lördagen och fiskade fram till 12.30 ungefär.Utpackning dokumenterat av TintinGoa äggmackor avnjöts efter att spöna var utsattaÄven en giftpinne kan förfina turenVippan har fällt för fiskKänner efterEn liten snipa blev först uppNjutning på hög nivåSen var det dags för en ny snipaMagnus - Christian | 1 - 1Mitt spö ligger laddat och Tintin sitter i bakgrunden


Eftersom hon växer så himla fort så måste jag ju också visa upp min "hjärter dam" 
Hon härmar sin mamma som hon sett sminka sig på morgonen och vill ju inte vara sämre direkt...
Blir ju finfint


Hon är också en riktig baddare på att laga mat. Varje dag när jag lagar mat så ställer hon sig och ska laga egen mat och man får provsmaka. Finurlig liten flicka.Framtida kock


* Vippan

En ny vippa har jag hunnit göra som syns lite bättre än de man köper färdiga.  
Den är även utrustad med en smidig linutlösare som jag tycker fungerar riktigt bra. 
Jag har klippt till egna rensband och fäst i tripods för kameror med buntband. För att låsa den ordentligt har jag tejpat med eltejp. Skruven som skall in i kameran fungerar perfekt som spöhållare. Pingisbollar spraymålade med Fluoroscerande orange har ersatt den traditionella markören för att man ska kunna se den oavsett hur man rör sig på isen. 

Ni fattar hur jag gjort precis genom bilden nedan. Jag har haft på krympslang på hårnålen som agerar linutlösare för att tighta till den något.Klart godkänd för mitt syfte. Jag sitter aldrig för långt ifrån mina spön...